Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak naučit chodit králíčka na záchůdek

Jak naučit chodit králíčka na záchůdek
Králík je po této stránce celkem čistotný. Často si zvolí jeden kout svého obydlí a tam pak chodí dělat potřebu. Protože i králíci mívají do určité míry touhu po soukromí při konání potřeby, na 90% si zvolí ten nejtmavší kout své klece.
Chovatelé radí následující:
Pokud králík udělá bobečky jinde, hned ho přeneste na místo, kam chcete, aby bobečky dělal, a to včetně bobků. Ty tam umístěte. Pokud není úplně hloupý, měl by časem pochopit, co se od něj očekává.
Může se vám však stát, že si z neznámého důvodu vybere ještě nějaké místo na podlaze - např. na chodbě. Pokud ušáka nepřesvědčíte tou jednoduchou metodou, a vždy se tam vymočí (což je při převýchově závažnější než jen bobky), pak je lepší mu tam umístit něco jako kočičí záchod s pilinami či kočičí wc podestýlkou. Je velká pravděpodobnost, že nadšeně přejde na konání potřeby do takto připraveného prostoru, zvláště pokud mu tam dáte pro začátek několik jeho bobků.

Rady jsem čerpala z www.kralici.cz a opravdu to funguje. Vyzkoušela jsem to na čtyřech místech: klec a chodba doma, klec na chatě a výběh na zahradě. Do nejtmavšího místa jsem umístila záchůdek s hoblinami (a s několika bobky) a po několika málo přenesení na záchůdek naše králice Wendy čůrá jen a bobkuje převážně do takto připraveného záchůdku. Pokud si tímto způsobem králíčka naučíte, ušetříte si spoustu času s hledáním/ objevováním a poté uklízením loužiček a bobků.

králíčci

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 200428
Měsíc: 1283
Den: 39